Monday, March 17, 2008

check point 2

hari ahad yg pack.

spt yg dirancang aku melakukan pelbagai aktiviti ahad lepas (termasuk aktiviti tambahan: tayar kereta pancit, tokey kedai cucuk pasang sport rim). aku ada jemputan mkn2 kat keramat, umah yusran; dia nak p smbg blaja. disebabkan kereta aku mengalami masalah teknikal, jd aku sedikit terlewat (ni bukan alasan)

"kami kat bendera pas, sebelah ada kereta proton saga coklat, camne nak g umah yusran?" 1 pertanyaan drp 2 homo...sapien, nuar dan amir. mujur diorg sampai dulu dr aku. yg dtg, yg aku kenal nuar, amir, muntaz, rozie & adik (nuar ade hati nk mengayat), faisal, madi n budak ktr (aku bajet kenal jek). lauk-pauk boleh tahan sedap. yg pasti aku kembung perut minum bnyk. selamat berjaya la en.yusran

x ngumpat, x sah...

destinasi seterusnya, bukit beruntung. aku g umah uda aku dlu. borak2, sempat aku tido seround. recharge...then mlm aku g umah acikpoi. dia skang dah ade tution center. 2 lot kedai pecah. 1st impression aku, sgt kagum! suasana tempat belajar sgt kondusif. kenapa aku ckp camtu; aku pernah part time ajar tusyen (pusat tusyen minda gemilang!) kat sri pulai, so aku tau la kan. hp aku cas time tu, so xsempat snap. kalo x korang mesti percaya. so sesapa nak anta anak, adik, jiran sesapa la tusyen upsr, pmr n spm boleh la berbuat demikian di pusat tusyen Daya Arus bkt beruntung. kalo yg nak apply jd tenaga pengajar pun bole, tp pakcik aku ni strict gak. apa2 pun aku respek la dgn usaha dia ni. very impressive


peminat no.1 ultraman tiga

keesokan harinya..pulang semula utk bekerja. 2 more days to go! ho yea


gambar hiasan: seorang (bakal) ah-moi mengendap aku tgh mkn dgn lahapnya. dik, jgn pandang belakang tgk org mkn..

1 comment:

Harteeny said...

:)
Semua pun dah kenal.